Caramelsaus

  • Belgisch, Saus/dressing
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 19-08-2002

(Butterscotch) lekker bij Flan Caramel...etc.

Deel dit recept

Ingrediënten
250 ml room; 50 ml volle melk; 250 gr kristalsuiker; 50 gram boter
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Breng de melk en de room aan de kook in een grote pot (belangrijk!) en laat ondertussen de boter met de suiker zachtjes carameliseren. Wanneer de caramel goudgeel is voeg je van het vuur geleidelijk de warme vloeistof toe (opgelet!).Plaats terug op een zacht vuur en roer stevig tot een gladde saus.

Serveertip

De saus kan zowel koud als warm geserveerd worden maar zal koud wel iets dikker zijn.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

alexho avatar
alexho 11-10-2005

Super maar probeer ook eens de suiker door basterdsuiker te vervangen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten