1. Home
  2. Recepten
  3. Likeur
  4. Butterscotch
  5. Caramelsaus

Caramelsaus

  • Belgisch, Saus/dressing
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 19-08-2002

Ingrediënten


250 ml room; 50 ml volle melk; 250 gr kristalsuiker; 50 gram boter



(Butterscotch) lekker bij Flan Caramel...etc.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de melk en de room aan de kook in een grote pot (belangrijk!) en laat ondertussen de boter met de suiker zachtjes carameliseren. Wanneer de caramel goudgeel is voeg je van het vuur geleidelijk de warme vloeistof toe (opgelet!).Plaats terug op een zacht vuur en roer stevig tot een gladde saus.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

De saus kan zowel koud als warm geserveerd worden maar zal koud wel iets dikker zijn.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van vifke
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top