Venkelsalade met rozijnen
- Nederlands, Bijgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 18-08-2002
De heerlijke, anijsachtige smaak van venkel past perfect bij de sinaasappel en rozijnen.
Ingrediënten 2 personen
1 grote venkelknol; 1 sinaasappel; 2 eetlepels rozijnen; 2 eetlepels creme fraiche; 1 eetlepel mayonaise; 1 eetlepel azijn; ? theelepel dille; zout; peperBenodigdheden
mes; pan met dikke bodem; garde; slaschaalVoorbereiding
Maak de venkel schoon en snijd hem in dunne schijfjes. Blancheer de venkel ca. 2 minuten en laat hem meteen 'schrikken'in koud water. Maak de sinaasappel schoon en verdeel hem in kleine stukjes. Was de rozijnen.
Bereidingswijze
Roer een sausje van de creme fraiche, de mayonaise, de azijn en de dille. Breng op smaak met zout en peper. Meng de venkel, de sinaasappel, de rozijnen en het sausje door elkaar.
Serveertip
Bevat p.p.: 785 kJoules/185 kcal; 4 gram eiwit; 11 gram vet; 17 gram koolhydraten
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties