Venkelsalade met rozijnen

  • Nederlands, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 18-08-2002

De heerlijke, anijsachtige smaak van venkel past perfect bij de sinaasappel en rozijnen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
1 grote venkelknol; 1 sinaasappel; 2 eetlepels rozijnen; 2 eetlepels creme fraiche; 1 eetlepel mayonaise; 1 eetlepel azijn; ? theelepel dille; zout; peper
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mes; pan met dikke bodem; garde; slaschaal

Voorbereiding

Maak de venkel schoon en snijd hem in dunne schijfjes. Blancheer de venkel ca. 2 minuten en laat hem meteen 'schrikken'in koud water. Maak de sinaasappel schoon en verdeel hem in kleine stukjes. Was de rozijnen.

Bereidingswijze

Roer een sausje van de creme fraiche, de mayonaise, de azijn en de dille. Breng op smaak met zout en peper. Meng de venkel, de sinaasappel, de rozijnen en het sausje door elkaar.

Serveertip

Bevat p.p.: 785 kJoules/185 kcal; 4 gram eiwit; 11 gram vet; 17 gram koolhydraten

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten