1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Koe lo yuk

Koe lo yuk

Door: chaootje

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-08-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gr hamlappen
2 eetlepels sherry
zout, peper
2 gesplitste eieren
2 eetlepels maizena
2 eetlepels bloem
1 winterwortel
2 uien
2 teentjes knoflook
100 gr champignons
1 rode paprika
1 prei
olie
1 ring ananas
1 dl ketjap
4 dl appelazijn
1 eetlepel sojasaus
2 eetlepels maizena
2 eetlepels suiker



Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het vlees in blokjes, schep die met zout, peper en de sherry om en zet dit even in koelkast.
Roer de eidooier met de maizena en de bloem los en laat dit ? 30 minuten rusten.

Bereidingswijze

Verwarm de olie tot 180?C.
Dep de blokjes vlees droog.
Klop de eiwitten stijf en spatel ze door de eidooier-bloemmassa.
Dompel de blokjes vlees in het deeg, frituur ze in gedeelten en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Snijd de wortel in plakjes, snipper de ui en de knoflook, halveer de champignons, snijd de paprika in blokjes en de prei in ringetjes.
Verhit wat olie in een wok en fruit de ui en de knoflook.
Voeg de rest van de groenten toe en roerbak alles ? 5 minuten.
Snijd de ananas fijn en voeg die toe.
Meng in een steelpan de ketjap, azijn, sojasaus en maizena door elkaar en laat het warm worden en bind.
Los de suiker erin op en roer dit samen met het vlees in de wok.
Laat het nog even goed warm worden en dien het dan op met witte rijst



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top