Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Worteltaart

Worteltaart

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 18-08-2002

Ingrediënten


(geprepareerde) deeglapjes
500 g wortel (geschild gewogen), niet al te fijn geraspt
1 eetlepel olie
1 grote ui, fijngesneden
1 eetlepel appeldiksap
50 g hazelnoten of amandelen, fijngemalen
2 theelepels gemalen koriander
2 theelepels anijszaad
2 eetlepels peterselie, fijngeknipt
175 g halfvolle kwark
1,5 dl room of melk
0,5 eetlepel gomasio of zout
springvorm van 28 a 30 cm.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Rol het deeg 3 mm dik uit en bekleed hiermee de bakvorm.
Prik met een vork een paar keer in het deeg om blaasvorming tijdens het bakken te voorkomen.
Verwarm op een matig vuur de olie met de ui en smoor de ui glazig.
Voeg het diksap toe en laat, van het vuur af en met het deksel op de pan, even staan.
Strooi de noten en de kruiden over de geraspte wortelen, voeg het uienmengsel toe en meng alles grondig door elkaar.
Verwarm de oven voor.
Spreid de vulling over de deegbodem uit en druk hem stevig aan.
Roer de room en de gomasio door de kwark en smeer deze saus over de vulling, hij moet helemaal mee bedekt zijn.
Bak ca 40? bij 200?C, onderste richel. Dek de taart eventueel af met aluminiumfolie als de kwarksaus te vlug bruin wordt.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top