Braziliaanse roereieren
- Braziliaans, Lunch/Brunch
- 10-20 min.
In bladerdeegpasteitjes geserveerd, gedresseerd met een pittige tomatensaus
Ingrediënten 4 personen
Voor de saus:-25 g boter
-1/4 uitje (geraspt)
-1/4 teentje look (geperst)
-20 g bloem
-2 eetlepels tomatenpuree
-1/4 l hete rundsbouillon (tabletje)
-100 g dik gesneden gekookte ham (gesneden in kleine stukjes)
-2 cl sherry
-2 eetlepels room
-drupje worcestersaus
-paprikapoeder
-4 bladerdeeg pasteitjes
Voor het roerei:
- 1 rode paprika
-40 g boter
-8 eieren
-6 eetlepels melk
-zout en vers gemalen zwarte peper
-paprikapoeder
Voorbereiding
De saus:
-boter laten smelten en de ui laten sudderen
-look toevoegen en even laten sudderen
-bloem in de pan doen, doorroeren en enkele min laten warmen
-roer de tomatenpuree door de bouillon, en met grote scheuten goed roerend bijvoegen, tot er een glad gebonden saus ontstaat
-hou de saus zachtjes aan de kook
-de fijngesneden ham toevoegen
-sherry en room erdoor roeren
-afmaken op smaak, druppel worcestersaus erbij en de paprikapoeder
-hou warm, maar niet meer laten koken
Bereidingswijze
-zet de pasteitjes op een bakblik in de voorverwarmde oven op de middelste richel, om ze op te warmen
Baktijd=10 min op 200?C
-halveer intussen de paprika en snij in zeer dunne stukjes
-verhit de boter en fruit de paprika zachtjes
-klop de eieren in een kom en zout,peper en paprikapoeder toevoegen
-verdunnen met de melk
-in de pan gieten en op een zacht vuurtje verwarmen tot het ei wat begint te stollen
-meteen van het vuur nemen
-de pasteitjes vullen met het roerei en dan overgieten met wat tomatensaus
Serveertip
Lekker lunchgerecht; geef er een kropslaatje bij