Braziliaanse roereieren

  • Braziliaans, Lunch/Brunch
  • 10-20 min.

In bladerdeegpasteitjes geserveerd, gedresseerd met een pittige tomatensaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de saus:
-25 g boter
-1/4 uitje (geraspt)
-1/4 teentje look (geperst)
-20 g bloem
-2 eetlepels tomatenpuree
-1/4 l hete rundsbouillon (tabletje)
-100 g dik gesneden gekookte ham (gesneden in kleine stukjes)
-2 cl sherry
-2 eetlepels room
-drupje worcestersaus
-paprikapoeder
-4 bladerdeeg pasteitjes
Voor het roerei:
- 1 rode paprika
-40 g boter
-8 eieren
-6 eetlepels melk
-zout en vers gemalen zwarte peper
-paprikapoeder
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

De saus:
-boter laten smelten en de ui laten sudderen
-look toevoegen en even laten sudderen
-bloem in de pan doen, doorroeren en enkele min laten warmen
-roer de tomatenpuree door de bouillon, en met grote scheuten goed roerend bijvoegen, tot er een glad gebonden saus ontstaat
-hou de saus zachtjes aan de kook
-de fijngesneden ham toevoegen
-sherry en room erdoor roeren
-afmaken op smaak, druppel worcestersaus erbij en de paprikapoeder
-hou warm, maar niet meer laten koken

Bereidingswijze

-zet de pasteitjes op een bakblik in de voorverwarmde oven op de middelste richel, om ze op te warmen
Baktijd=10 min op 200?C
-halveer intussen de paprika en snij in zeer dunne stukjes
-verhit de boter en fruit de paprika zachtjes
-klop de eieren in een kom en zout,peper en paprikapoeder toevoegen
-verdunnen met de melk
-in de pan gieten en op een zacht vuurtje verwarmen tot het ei wat begint te stollen
-meteen van het vuur nemen
-de pasteitjes vullen met het roerei en dan overgieten met wat tomatensaus

Serveertip

Lekker lunchgerecht; geef er een kropslaatje bij

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten