1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Varkensvlees met kerriesaus en doperwten

Varkensvlees met kerriesaus en doperwten

  • , Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 18-08-2002

Ingrediënten 4 personen


500 gr hamlappen
1 ui
25 gr boter
1 eetlepel kerriepoeder
750 gr krielaardappeltjes
450 gr doperwten
1 klein blikje ananasstukjes
1 zakje kerriesaus
1/2 liter koffieroom
eventueel:
2 eetlepels bouillonpoeder
4 eetlepels zilveruitjes



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd het vlees in blokjes.
Pel en snipper de ui.
Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de ui met de kerrie ? 2 minuten.
Voeg het vlees toe en bak het in ? 5 minuten rondom bruin.
Schep er de krielaardappeltjes, de doperwten (en evt. het bouillonpoeder) door en smoor alles met het deksel op de pan in ? 10 minuten gaar; schep af en toe om.
Giet de ananasstukjes boven een maatbeker af.
Vul het ananassap met water tot 1 1/2 dl aan.
Klop er met een garde de kerriesaus door en voeg het kerriemengsel al
roerend bij het vlees-doperwten-aardappelmengsel.
Schep de ananasstukjes, de koffieroom (en evt. de zilveruitjes) erdoor en verwarm het gerecht ? 3 minuten tot de saus mooi gebonden is.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chaootje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top