Kipfile "Grand Mere"

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 18-08-2002

snel, lekker, makkelijk

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1kg. aardappelen, 250 gr ontbijtspek, 1 doosje champignons, zout, 150gr ham, 150gr jong belegen kaas, 1 prei, 750gr kipfilet 1 grote ui, 1 blikje sperciebonen, boter, champignonroomsaus, 2 rode paprika's kerry.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hapjespan,mes,snijplank

Voorbereiding

alle ingredienten snijden is handig.

Bereidingswijze

Aardappelen koken, in stukjes snijden en bakken met wat boter in de koekepan. Zorg ervoor dat er een mooie bruine korst op komt. Onbijtspek in koekepan, met een beetje boter, in stukjes gesneden uitbakken. Daarna met schuimspaan eruit halen . In hetzelfde vet klein gesneden ui glazig bakken. Dan gesneden kipfilet, eventueel ingesmeerd met kerry, erbij en de champignons, tot het gaar is. Bonen erbij en de gebakken aardappelen en de ontbijtspek. Tot slot ook de kaas in kleine dobbeltjes snijden evenals de ham. De paprika in reepjes snijden en ook de prei. Alles toevoegen. Alles doorelkaar roeren en even doorwarmen. Na een minuutje of twee is het zaakje wel klaar en kan het opgediend worden. De champignonroomsaus erbij serveren.

Serveertip

Serveer er wat stokbrood bij.

Laatste reacties

donnalotta avatar
donnalotta 10-04-2005

ik heb het meegenomen ..ga het zeker eens proberen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten