1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Perentaart met een chocoladebodem

Perentaart met een chocoladebodem

  • Belgisch, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 18-08-2002

Ingrediënten 4 personen


Voor de vulling:6 halve peren op siroopVoor het
chocoladedeeg:100 gr. gezeefde bloem25 gr. cacaopoeder
50 gr. poedersuiker & extra om te bestrooien75 gr. boter in klontjes
1 klein ei, losgekloptsnufje zoutVoor de chocoladeroom:
1 1/2 dl. slagroom1/2 dl. melk20 gr. koude boter, in stukjes
200 gr. geraspte chocolade (ca. 70% cacao)1 ei


Verder heb je nodig


Taartvorm van 22 centimeter doorsnede


Heerlijk banket

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

* Het bakken van deeg.Als je deeg zonder vulling
bakt, leg dan een stuk bakpapier dat iets groter is dan de vorm op het
deeg en leg daar een laagje rauwe erwten of bonen op.Druk goed
tegen de zijkanten, zodat de randen rechtop blijven.Bak het deeg
15 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden goudbruin en laat
afkoelen.Verwijder de bakvorm als de bodem goed is afgekoeld, maar
doe dit voorzichtig, want hij is breekbaar.Als je de bodem vooraf
klaarmaakt, zet hem dan op een droge plaats weg.Meng voor
het deeg de bloem, de cacao, de poedersuiker en de boter in de
keukenmachine tot een fijnkorrelige massa.Voeg het losgeklopte ei
en het zout toe.Ga door met kneden tot het deeg loslaat van de kom.
Wikkel het deeg in plasticfolie en leg 1 uur weg in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden.*Rol
het deeg uit en leg het in de beboterde taartvorm.Bak het deeg
in 20 minuten lichtbruin.Laat minstens 30 minuten afkoelen.
Verlaag de temperatuur tot 125 graden.Laat de peren goed uitlekken
en leg ze op de taartbodem.Bereid de chocoladeroom.Breng de
slagroom met de melk aan de kook.Neem de pan van het vuur.Voeg
al roerend de boter en de chocolade toe tot het geheel is opgelost.
Voeg het geklopte ei toe.Giet het roommengsel over de peren en zet
de taart nog ca 10 minuten in de oven.

Serveertip

Bestrooi de taart vlak voor het opdienen met poedersuiker en geniet
ervan !



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekker-met-fruit


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van lekker-met-fruit
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top