1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Geroosterde konijnebout met mosterd

Geroosterde konijnebout met mosterd

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 18-08-2002

Ingrediënten 4 personen


2 el mosterd met zaadjes
4 el notenolie
2 el wijnazijn
4 achterbouten van jonge konijnen
100 gr gemengde sla
peper en zout



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Meng de mosterd met 2 eetlepels notenolie en 1 eetlepel wijnazijn. Kruid
met peper en zout en wentel er de konijneboutjes in. Laat ca 6 uur
trekken in de koelkast.
Kruid de gemengde sla met peper van de molen en een beetje zout.
Besprenkel met de rest van de notenolie en de wijnazijn. Verdeel over 4
borden.
Verwarm de grilleerplaat of -pan en rooster de konijnebouten in 15 a20
minuten gaar.
Schik de boutjes bovenop de sla.
Serveer met een glaasje Sancerre en een stukje stokbrood.
Tip: Indien u geen grilleerpan bezit, kunt u de boutjes ook bakken in
een antikleefpan waarin u eerst een nootje boter smelt.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top