Portugeesjes

  • Portugees, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-08-2002

Lekkere portugese koekjes

Deel dit recept

Ingrediënten
200 gr margarine of boter

3 eieren

3 eierdooiers

200 gr witte basterdsuiker

10 gr citroen rasp (boukje)

225 gr patent bloem

Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Zet de boter of margarine ongeveer 3 uur buiten de koelkast in een stenen of glazen kom. Klop de boter met een mixer luchtig op zodat hij lichter van kleur wordt. Doe daarna de suiker er door en laat de mixer er 3a 4 minuten goed opslaan. Doe de eieren en de eidooiers en voorzichtig door roeren. Laatste stand van de mixer, daarna de patent bloem er door spatelen met houten lepel. In de vormpjes voor driekwart vullen, afbakken in een oven van 180 gr C ongeveer 20 minuten.

Af laten koelen en bestuiven met poedersuiker.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten