1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Varkensvlees met currysaus

Varkensvlees met currysaus

  • Thais, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 17-08-2002

Ingrediënten 4 personen



250 gr mager varkensvlees, b.v. -haas
150 gr champignons
100 gr witte kool
100 gr sperciebonen
3 rode Spaanse pepers
3 eetlepels maisolie
3 eetlepels rode curry-pasta
2 eetlepels vissaus
1 theelepel suiker
1 stengel sereh
zout en peper
enkele blaadjes verse munt


Verder heb je nodig


Wok


Heel pittig - varkensvlees met groenten en kruiden

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het varkensvlees recht op de draad in dunne plakken. Snijd de champignons een keer door, de witte kool in malle repen en de sperziebonen in stukjes van 4 cm. Verwijder de zaadjes uit de Spaanse pepers en snipper deze. Leg de groenten 15 minuten in koud water zodat de groenten bij het roerbakken knapperig blijft.

Bereidingswijze

Verwarm in een braadpan of wok de olie en verwarm hierin de curry-pasta. Voeg het vlees en de vissaus toe en bak onder regelmatig omscheppen het vlees gedurende 5 minuten. Laat de groeten goed uitlekken in een vergiet en bak ze al omscheppend op hoog vuur gedurende 3 minuten met het vlees. Voeg de suiker en het citroengras met zout en peper naar smaak toe.

Serveertip

Garneer met verse munt en serveer meteen.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van recepten_uit_thailand
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top