Pittige bietensoep

  • Soep
  • 60-120 min.

Op een mooie septemberdag is een kom met heerlijke bietensoep favoriet. Lekker lang buiten op het terras. Op een rooster maak je de soep boven de vuurkorf snel even warm. Wat brood erbij en klaar.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
125 gr wortelen in plakjes, 175 gr ui in plakjes,
500 gr rode bietjes geschild en gehakt,
300 gr aardappelen geschild en in plakjes,
4 el olijfolie,4 tenen knoflook gehakt,
1,5 dl runderbouillon,
25 gr bloem,
1 3/4 dl tomatenpuree, 3 el balsamico-azijn,
2 et bladpeterselie gehakt,
2,5 dl zure room, suiker naar smaak, zout, vers gemalen zwarte peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Fruit de wortel, ui, bietjes en knoflook 15 min zachtjes in de olijfolie in een grote pan. Verhit in een andere pan de bouillon. Roer de bloem door de groenten en giet beetje bij beetje de warme bouillon erbij. Voeg de aardappelen toe en laat alles 40 min. pruttelen. Breng op smaak met azijn, suiker, peper en zout en pureer de soep zijdeglad. Serveer de soep in grote kommen en garneer met peterselie en een dot zure room.

Serveertip

Bron: Home and garden

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

summerfeast avatar

Doorsturen

Home Recepten