Dosa?s

  • Indiaas, Ontbijt
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 15-08-2002

Deze flensjes worden meestal vers gebakken als ontbijt genoten. Ze gaan uit van de twee meest verkrijgbare ingredienten in India: rijst en linzen. Dosa?s worden traditioneel gebakken op een platte hete steen, maar een ondiepe koekenpan is ook goed. Voor de liefhebber: klop voor het bakken 50 a 100 gram verse gehakte koriander of spinazie of 1 tl karwijzaad of 1 tl anijszaad door het beslag. Zo krijg je een nog kruidige smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
175 basmati rijst, 100 gram linzen, 2 liter koud water, 1 tl zout, ? tl kurkuma, 3 dl melk, 100 gram ghee.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Zoek de verkleurde linzen en steentjes uit de linzen en verwijder ze. Vermeng de rijst met linzen en spoel grondig schoon. Laat ze uitlekken en doe over in een kom met het water en laat het 24 uur weken. Laat het mengsel weer uitlekken en maal het in de blender of keukenmachine fijn. Strooi er de kurkuma, wat zout overheen, de melk en maak er klop er een mooi beslag van.

Bereidingswijze

Laat wat ghee in een koekenpan met een dikke bodem smelten en giert er voldoende beslag in zodat de bodem bedekt is. Bak slechts 1 kant tot de bovenkant gestold is en laat op een warm bord glijden. Herhaal met de rest en voeg zo nodig meer ghee toe.


Serveertip

Serveer warm met een keuze aan Chutney?s, of eet ze met Shami Kebab of, met Ekoori.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten