1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Tsjechische keuken
  5. Paddestoelen met negen kruiden

Paddestoelen met negen kruiden

Door: ceska

  • Tsjechisch, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 15-08-2002

Ingrediënten


60 gram gedroogde paddestoelen (bijvoorbeeld bruine ringboleten, boleten, eekhoorntjesbrood, cantharellen)160 gram paneermeel3 flinke uien40 gram reuzelzoutnegen kruiden: knoflook, marjolein, peper, karwij, gember, nootmuskaat, basilicum, kruidnagel, salieschil van 1 citroen3 eieren1/2 liter melk


Verder heb je nodig


Quichevorm of een vrij platte ovenschaal


In dit recept worden gedroogde paddestoelen gebruikt. Het wordt een 'hartige taart', die zowel warm als koud lekker is - handig dus, je kunt hem ruimschoots van tevoren bereiden.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Bereidingstijd is exclusief de weektijd van de paddestoelen!De gedroogde paddestoelen onder stromend water afspoelen en in drievoudige hoeveelheid lauwwarm water 2 uren weken.Daarna in een kleinere hoeveelheid water met zout koken, zeven en de uitgelekte paddestoelen in stukjes hakken.

Bereidingswijze

Ondertussen fijngesneden uien in een beetje reuzel aanbakken. De paddestoelen en uien vermengen, eieren, paneermeel, alle kruiden, zout en citroenschil toevoegen. Indien nodig melk toevoegen. Het mengsel mag niet te dun of te dik worden.Quichevorm beboteren, met paneermeel bestrooien en met het mengsel vullen.In een middelhete voorverwarmde oven goudgeel bakken.

Serveertip

Lekker met gebakken aardappelen en sla en eventueel een stuk vlees erbij.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ceska
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top