Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Slanke keuken
  4. Vissoep

Vissoep

Door: soep_van_cris

  • Slanke keuken
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 14-08-2002

Ingrediënten 2 personen


1 grote vissenkop, kabeljauw bijvoorbeeld
5 dl water
1 pak tomatientje
1 gesnipperde ui
2 tenen gesnipperde knoflook
2 eetl olijfolie
diverse witvis, samen 250 gr: schol, wijting, koolvis, kabeljauw
peper en zout
5 draadjes saffraan
100 gr gare inktvisringen (of kook verse in 25 minuten gaar)
1 bosje fijngesneden peterselie



Recept van Gordon, voor 2 personen
Lekker met zuurdesembrood.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Sudder de vissenkop in het water in 20 minuten gaar. Zeef de visbouillon, gooi de kop weg en voeg een literpak tomatientje toe aan de visbouillon. Bak de ui en de knoflook 2 minuten in de olijfolie. Voeg ui en knoflook toe aan de bouillon en breng het geheel aan de kook. Snijd de vis in stukjes en voeg deze toe. Voeg peper en zout en saffraan toe, en kook op laag vuur 10 minuten tot de vis gaar is. Voeg inktvis (en evt. garnalen) toe, laat deze weer aan de kook komen. Strooi de peterselie over de soep.

Serveertip

Lekker met zuurdesembrood.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van soep_van_cris
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top