1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Franse keuken
  5. Pommes Duchesse

Pommes Duchesse

Door: chakka

  • Frans, Bijgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 14-08-2002

Ingrediënten 4 personen


4 middelgrote aardappelen, geboend - water - 3 eierdooiers - 40 gr ongezouten boter - snufje nootmuskaat - zout


Verder heb je nodig


Oven
spuitzak


Aardappelrozetjes
bron: le cordon bleu, recepten van meesterkoks : aardappelen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius. Breng de aardappelen in een grote pan met water en zout aan de kook, zet het vuur laag en laat ze 30-35 min pruttelen, of tot ze zacht aanvoelen als je er met een scherp mesje in prikt. Giet de aarappelen af en pureer ze in een kom.

Bereidingswijze

Roer de eidooiers en boter er met een pollepel door en breng de puree op smaak met nootmuskaat en zout. Blijf kloppen tot er een egale massa ontstaat.
Vul een spuitzak met een grote, stervormige spuit met de aardappelpuree en spuit rozetten op een met boter ingevette bakplaat. Bak de rozetten in de oven in 5 min goudbruin.

Serveertip

Volgens dit kookboek kun je puree beter niet maken met een Mixer, want dan worden ze klef.
Wel: of door een zeef drukken, of met de groentenmolen, of door een pureeknijper.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chakka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top