1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Speenvarkenkoteletten met tijm

Speenvarkenkoteletten met tijm

Door: angel_frans

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2002

Ingrediënten 4 personen


4 lichtgepekelde speenvarkenribstukken, peper, zout, olijfolie, 12 grote champignons, 2 bosjes lenteui, 1 kopje verse tijm. Voor de saus: olie, 2 strengels citroengras, 1 stukje verse gemberwortel, 1 gehakt sjalotje, 1 dl Banyuls, 4 dl kalfsfondboter



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor de saus in een pan wat olie verhitten en daar het gesneden citroengras, de geschilde en in plakjes gesneden gemberwortel en het sjalotje enkele minuten in fruiten. Het afblussen met Banyuls en dan de kalfsfond toevoegen en het voor een derde inkoken. De saus zeven en op smaak brengen met peper en zout. Op het laatste moment een koude boter door de saus roe-ren. De speenvarkenribstukken met peper bestrooien en rondom dichtschroeien in hete olie. Het vlees in 8 minuten afbakken in een op 200?C voorverwarmde oven. De champignons schoonborstelen en in vieren snijden. De lenteui grof snijden. De tomaten ontvellen en in stuk-ken snijden. Het vlees uit de pan halen en in aluminiumfolie laten rusten. Het overtollige vet uit de pan halen en de champignons en lenteui langzaam aanzetten. De tomaat even meebakken en afmaken met peper en zout. De ribstukjes door de tijm rollen en de koteletten lossnijden. De koteletten met de groenten op een bord schikken en de saus eromheen schenken. Lekker met aardappelgratin en aubergine-ratatouille (van aubergine, groene asperges, sjalot, courget-te, tomaat, knoflook en chorizo).



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angel_frans
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top