1. Home
  2. Recepten
  3. Franse keuken
  4. aardappelbeignets

aardappelbeignets

Door: angel_frans

  • Frans, Lunch/Brunch
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-08-2002

Ingrediënten 4 personen


1 kg geschilde en in stukken gesneden aardappelen, 2 fijngehakte uien, 3 eieren, 100 gram geraspte Gruyere, 100 gram fijngehakte groene olijven, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, sap van 1 citroen, mespunt peper, meel, zout, olijfolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Laat de olijven 5 minuten weken in heet water, haal ze eruit, laat ze uitlekken, en snijd ze klein. Kook de aardappelen zacht in 20 minuten in licht gezouten water. Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en maak er puree van. Voeg de uien, peterselie, olijven, eieren en geraspte kaas eraan toe met een beetje zout en meng het geheel. Vorm balletjes ten grootte van een noot, rol ze in de meel en druk ze dan voorzichtig plat tot pannenkoekjes. Bak ze in heel hete olie tot ze goudbruin zijn en laat ze dan uitlekken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van angel_frans
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top