Ingelegde Gezouten Citroenen

  • Internationaal, Bijgerecht
  • > 120 min.

Ingelegde citroenen worden veel in de
noord afrikaanse keuken gebruikt. Maar
ook in de Surinaamse keuken zijn de
"zoute lemmetjes" befaamd!
Recept uit een oude "tip".

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
zie bereiding
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Snij 10 onbespoten citroenen in 4-ren en
bestrooi ze met 100gr zout. Meng de
blaadjes van 1 takje thijm, 1 takje
rozemarijn en 1 tl peperkorrels en doe dit
samen met de partjes citroen in eem grote
glazen pot. Schenk er zoveel water bij dat
de citroenen net onder staan en sluit de
pot af. Laat de citroenen minstens 4
weken in een koele donkere ruimte staan.

Serveertip

heerlijk bij kip, lamsvlees, varkensvlees

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

edda_m avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten