1. Home
  2. Recepten
  3. Surinaamse keuken
  4. Bakkeljauw
  5. surinaams puntje met bakkeljauw

surinaams puntje met bakkeljauw

Door: tjoelily

  • Surinaams, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2002

Ingrediënten 4 personen


1pond bakkeljauw (toko of sur. winkel verkrijgabaar) 2eetle bruine suiker, wat tomaten puree, 1 grote ui ,wat fijn gesneden celderij. Wat zwarte peper of verse peper.


Verder heb je nodig


Pan met water om de bakkeljauw uit te koken te ontzouten.Wok en spaan en snijplank en mas eventueel keukenmachine.


Een heerlijke gez.kabeljauw recept voor brood of rijst.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De bakkeljauw uitkoken en dan uitpluizen.
Dan de uien en celderij fijn snijden.

Bereidingswijze

Olie in de wok doen als de olie heet is de uien licht bruin bakken en dan de bakkeljauw bij doen ,blijven roerbakken en dan de tomaten puree en de suiker.Als de bakkeljauw een mooie kleur heeft gehad, dan de peper verse of zwarte peper bij doen.
Dan is het af dan in een schaal serveren met de fijn gesneden celderij.Dan kan je die punt broodjes vullen .Je kan ook komkommer op zuur bij doen.Heerlijkkkkkk.

Serveertip

Je kan eht ook met rijst serveren witte rijst.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van tjoelily
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top