surinaams puntje met zoutvlees

  • Surinaams, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2002

Een heerlijke brood gerecht, die veel door surinamers wordt gegeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1pond masterbeef zoutvlees(toko of sur. winkel verk.)3 eetlepels catsup, 1 grote ui,
wat zwarte peper, wat gesneden celderij.
2eetl bruine suiker.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 290,35 kcal
Koolhydraten 11,42 g
Eiwitten 17,83 g
Vetten 18,99 g
Benodigdheden
wok en spaan en snijplank en mes.pannetje met water.

Voorbereiding

De zoutvlees (masterbeef) in een oannetje met water uitkoken, zodat de zout ervan weg gaat.Dan de uien fijn snijden en de celderij.

Bereidingswijze

De uitgekookte zoutvlees(masterbeef)in fijne stukjes snijden .
Deze aan de kant zetten.
De wok met olie op vuur doen en dan de uien goud bruin bakken.Daaarna de zoutvlees bij doen en blijven roer bakken dan de catsup en suiker en zwarte peper.Als de saus dik is ,is het af.Dan op een schaal serveren met gesneden celderij.
De surinaamse puntje open snijden en vullen met de zoutvlees beleg.Lekkerrrrrrrrrrrrrr.

Serveertip

Je kan eventueel verse peper bij doen en op je broodje kan je komkommer op zuur doen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten