1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Griesmeelkoekjes

Griesmeelkoekjes

Door: marcdepester

  • Internationaal, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2002

Ingrediënten


-1 l melk ; 30 g boter ; 80 g suiker
-snuifje zout
-geraspte schil van 1/2 citroen
-150 g griesmeel
-2 eieren
-50 g broodkruim
-boter om te bakken



Deze makkelijk te maken koekjes laten zich zeer goed combineren met bruine suiker of met vruchten

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-breng de melk,samen met de boter,suiker,zout en de geraspte citroenschil aan de kook
-strooi al roerend het griesmeel erin, en steeds roerend 10 min laten koken
-pan van het vuur nemen
-1 ei samen met wat griesmeelpap loskloppen en door het geheel roeren
-spoel het bakblik af met koud water en hierop de pap in een 2 cm dikke laag uitstrijken
-koud laten worden
-hierna rechthoeken uitsnijden van 5 cm op 7 cm
-deze stukjes eerst door het losgeklopte tweede ei halen en daarna door het broodkruim
-boter verhitten en hierin de koekjes stuk voor stuk goudgeel bakken

Serveertip

Direct serveren met wat bruine suiker of vruchtencompote erop



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top