1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Kippenlevertjes
  6. Risotto met Kippenlevertjes en Olijven

Risotto met Kippenlevertjes en Olijven

Door: rijstomdewereld

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-08-2002

Ingrediënten 4 personen


300 gr kippenlevertjes, gehalveerd, schoongemaakt/
zout, peper/
4 el olie/
1 ui, gesnipperd/
200 gr rondkorrelrijst/
1 blik tomaatblokjes (400 gr)/
100 gr olijven, met piment gevuld, in plakjes



Eenpansgerecht

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bestrooi de kippenlevertjes met zout en peper.

Verhit de olie en bak de levertjes snel rondom bruin.

Neem de levertjes uit de pan.

Bak in hetzelfde bakvet de ui ? 5 minuten zachtjes.

Voeg de rijst toe en bak het geheel al omscheppend nog ? 5 minuten.

Laat de blokjes tomaat uitlekken, vang het vocht op in een maatbeker en vul dit aan tot 5 dl.

Voeg de tomaat, het vocht, zout en peper aan de rijst toe.

Kook de rijst met de deksel op de pan op laag vuur in ? 20 minuten gaar.

Roer na ? 15 minuten de kippenlevers en olijven erdoor.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van rijstomdewereld
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top