Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thais currygehakt

Thais currygehakt

Door: hypoglykemie

  • Thais Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-08-2002

Ingrediënten 2 personen


2/3 pak eiermie (een pak bevat 3 plakken, gebruik er 2, let op: niet iedereen met hypoglykemie kan dit verdragen! neem bij twijfel zilvervliesrijst)
250 gram rundergehakt
2 rode spaanse pepertjes zonder de zaadjes
2 teentjes knoflook
2 el olie
250 gram kastanjechampignons
2 flinke preien in ringen
1 gele paprika, in blokjes
2 tl gemberpoeder
4 tl kerriepoeder
2 el verse koriander
6 tl japanse sojasaus
4 el alpro soja room
2 tl sesamolie


Verder heb je nodig


Keukenmachine is handig


Lekker gekruid gehakt-groente-kruidenmengsel, heerlijk met eiermie. Mijn antwoord op bami, maar dan op z'n thais!

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snipper de rode peper en de knoflook heel fijn. Maak alle groenten schoon en snijd klein (de prei in ringen, de champignons in vieren of zessen, de paprika in stukjes). Kook de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking (of beter: wel). Spoel daarna goed koud.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een Hapjespan en bak hierin kort de peper met de knoflook. Voeg het gehakt toe en bak snel rul. Voeg de champignons toe en de gemberpoeder en de kerriepoeder en bak tot het meeste vocht is verdampt. Voeg dan de prei en de paprika toe en bak kort. Voeg de sojasaus en de sojaroom toe en warm goed door tot de prei de juiste gaarheid heeft (ik vind het na 5 minuten mooi geweest). Roer dan de sesamolie, de koriander en de eiermie erdoor.
Tip: de eiermie hoort officieel heel gelaten te worden, want de lange slierten symboliseren een lang leven. Ik trek me daar niets van aan en knip de mie in kleinere stukjes met een keukenschaar. Dit mengt stukken makkelijker!

Serveertip

Eet dit gerecht direct op!
Waar ik dit recept oorspronkelijk vandaan heb weet ik niet, in een andere versie staat hij op mijn vroegere pagina (receptenkok), maar deze nieuwe versie is ook zeer goed te eten volgens mijn man en mij.
Geniet ervan!



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hypoglykemie
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top