1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Chocolademousse

Chocolademousse

Door: kookspook1

  • , Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 12-08-2002

Ingrediënten 12 personen


260 gr. fijngehakte pure chocolade
120 gr. eiwit
1 eetl. poedersuiker
1/2 l. room
WITTE CHOCOMOUSSE = 265 gr. witte chocoolade
MELKCHOCOMOUSSE = 275 gr. melkchocolade


Verder heb je nodig


Au bain marie, 2 beslagkommen, mixer


Door jarenlang experimenteren, de meest makkelijke manier om een heerlijk dessert op tafel te toveren.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Sla de room lobbig op, maar geen koude room gebruiken.

Bereidingswijze

Smelt de chocolade a.b.m. tot 40C.
Meng met een garde eiwit en poedersuiker erdoor.
Niet schikken, het gaat er raar uitzien maar geen paniek.
Meng met een spatel de room door de chocomassa en laat minimaal 2 uur opstijven.

Serveertip

Heerlijk met vanillesaus en bosbessenijs



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kookspook1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top