Knapperig maisbrood/cornbread

  • Amerikaans, Brood
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 11-08-2002

Een delicatesse uit de USA.
Serveer het warm met veel boter en honing of als bijgerecht bij bijv. Mexicaans.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
100 gr. maismeel
100 gr. bloem
60 gr. fijne kristalsuiker
2 theel. bakpoeder
mespunt zout
225 gr. karnemelk
125 gr. blokjes uitgebakken spek
90 gr. gesmolten boter
1 ei
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Cakevorm, beslagkom, garde

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200C.
Vet de cakevorm in.

Bereidingswijze

Roer de droge ingredienten dooreen in de kom.
Roer er dan karnemelk, spek, boter en iets opgeklopt ei luchtig door.
Giet het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in 30 min. gaar.
Als een mes schoon uit het brood komt, is het brood gaar.
Laat het goed afkoelen alvorens het aan te snijden.

Serveertip

VARIATIE:
Schep het beslag in 10 ingevette gebaksvormpjes en laat ca. 20 min. bakken.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

recipe-box avatar
recipe-box 13-08-2002

ik heb je recept favoriet gezet, bedankt. tanja.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten