Knapperig maisbrood/cornbread
- Amerikaans, Brood
- 30-60 min.
- Geplaatst op 11-08-2002
Een delicatesse uit de USA.
Serveer het warm met veel boter en honing of als bijgerecht bij bijv. Mexicaans.
Ingrediënten 10 personen
100 gr. maismeel100 gr. bloem
60 gr. fijne kristalsuiker
2 theel. bakpoeder
mespunt zout
225 gr. karnemelk
125 gr. blokjes uitgebakken spek
90 gr. gesmolten boter
1 ei
Benodigdheden
Cakevorm, beslagkom, gardeVoorbereiding
Verwarm de oven voor op 200C.
Vet de cakevorm in.
Bereidingswijze
Roer de droge ingredienten dooreen in de kom.
Roer er dan karnemelk, spek, boter en iets opgeklopt ei luchtig door.
Giet het beslag in de vorm en bak in het midden van de oven in 30 min. gaar.
Als een mes schoon uit het brood komt, is het brood gaar.
Laat het goed afkoelen alvorens het aan te snijden.
Serveertip
VARIATIE:
Schep het beslag in 10 ingevette gebaksvormpjes en laat ca. 20 min. bakken.
Laatste reacties
ik heb je recept favoriet gezet, bedankt. tanja.