appelplaatkoek

  • Nederlands, Banket
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 11-08-2002

Deel dit recept

Ingrediënten
100 gr boter
2 dl melk
500 gr bloem
1 blokje verse gist(42gram)of 2 zakjes gedroogde gist
275 gr suiker
snufje zout
1 ei
1/2 theelepel citroenrasp
750 gr appelen
sap van 1 citroen
100 gr amandelen
2 dl slagroom
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakplaat
mengkom

Voorbereiding

- oven voorverwarmen op 200 graden
- vet de bakpllat in

Bereidingswijze

- kneed boter-lauwe warmenmelk,bloem,en de gist
- laat het tenminste 1 uur rijzen
-shil de appel,verwijder het kolk huis,en snij ze in dunne schijfjes en de bruppel ze met citroensap.
-deel het deeg in tweeen
- rol het 1ste deel uit te grote van de bakplaat
-en rol het 2de deel meteen uit op de bakplaat.
- verdeel de apples over het deeg en lag er de 2de plak bovenop
-prik de oppervalkte gelijkmatig in met een vork
- strooi er eerst de amandelen er over heen en dan de rest van de suiker er over
- giet er tenslotte de slagroom op.
- bak de koek in het midden van de oven in 40 minuten goedgeel

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten