1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Varkenshaas-spiesje met ui en salie

Varkenshaas-spiesje met ui en salie

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-08-2002

Ingrediënten 2 personen


250 gram varkenshaas; 1 teentje knoflook; 2 eetlepels olijfolie extra vierge; mespunt kaneelpoeder; vers gemalen zwarte peper; 2 kleine rode uien; 3 plakjes bacon; 12 blaadjes verse salie


Verder heb je nodig


Knoflookpers; mes; metalen spiezen


Natuurlijk kunnen deze feestelijke spiesjes ook heel goed op de barbeque.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Snijd het varkenshaasje in blokjes. Pers het teentje knoflook boven de olie uit. Schep de kaneel, de peper en de bl;okjes vlees erdoor. Laat dit tenminste 10 minuten staan. Pel intussen de uien en snijd elke ui in 6 partjes. Halveer de plakjes bacon en rol ze op. Steek de blokjes vlees afgewisseld met de ui, de salie en de bacon aan 2 lange metalen spiezen. Bestrijk de spiezen met de rest van de olie en leg ze tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Bereidingswijze

Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Rooster de spiezen in ca. 8-10 minuten rondom bruin en gaar. Lekker met de ratatouille met rode wijn en patat frites.

Serveertip

Wijntip: Knoflook, kaneel en salie maken van de varkenshaas een kruidig vleesje. Een soepele, volle rode wijn smaakt daarbij. Denk bijvoorbeeld aan Cotes du Roussillon.

Bevat p.p.: 1305 kJoules/310 kcal; 32 gram eiwit; 19 gram vet; 3 gram koolhydraten



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wanadoo64


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wanadoo64
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top