1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Coquiles Saint-Jaques op zijn Amerikaans

Coquiles Saint-Jaques op zijn Amerikaans

  • Amerikaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2002

Ingrediënten 6 personen


-250 g bevroren coquiles zonder schelp
-8 sjalotjes
-150 g boter
-2 eetlepels olie
-1 klein glas cognac
-1 dl tomatensap
-3 dl droge witte wijn
-1 teen look
-1 soeplepel paprikapoeder
-1 mespunt cayennepeper
-2 eetlepels ketchup
-1 dessertlepel bloem
-1 takje dragon
-gehakte peterselie
-zout en peper


Verder heb je nodig


6 Sint Jacobsschelpen om het gerecht in te doen ; of anders 6schaaltjes


Dit is het favorietenrecept van Coquiles St Jaques bij de Amerikanen ; eigenlijk best heel lekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

-de diepvries coquiles ontdooien volgens verpakking
-sjalotten pellen en fijnhakken

Bereidingswijze

-circa 80 g boter met de olie verwarmen en de uitjes fruiten
-als ze beginnenn te kleuren, de zeevruchten toevoegen en even "aanzetten"
-alles overgieten met cognac en flamberen
-verder laten koken op een zacht vuurtje (8 min)
-witte wijn dragon look en tomatensap in een klein pannetje doen, zout en peper erbij en opzetten op een zacht vuurtje
-laat de massa indampen tot er circa 1/3 over is
-zeef de jus en voeg toe bij de coquiles, laat het geheel nog 8 min doorsudderen
-roer 1 dessertlepel boter met de bloem uit
-neem de coquiles uit de pan en de saus met het boter/bloemmengsel begieten en aandikken
-op een zacht vuurtje circa 3 min laten doorkoken en dan de rest van de boter en de ketchup doorroeren
-cayennepeper en paprikapoeder toevoegen en afsmaken en eventueel bijkruiden
-warm de coquilles terug op in de saus

Serveertip

Verdeel de massa in de voorverwarmde schelpen en strooi de gehakte peterselie erover.
Warm opdienen, met wat stokbrood



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top