1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. zalmrolletjes

zalmrolletjes

Door: miracle2

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-08-2002

Ingrediënten 4 personen


1/2 krop krulsla, 200 gr gerookte zalmfilet (in plakjes), 1 komkommer, 1 dl. witte wijn, 4 el creme fraiche, 1 el dille (gedroogd: vers 2 el.), 1 sjalotje, 1 el citroensap, 4 sneetjes toast


Verder heb je nodig


4 bordjes, aardappelmesje, kaasschaaf of breder rasp, groot diep bord of schaal


Zalmrolletjes gevuld met komkommer met dillesaus op een bedje van krulsla .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de sla.
Rasp de komkommer, en snij deze met kaasschaaf in de lengte (plakken even groot als zalm filet).
Pel en snipper de sjalotjes zeer fijn.

Bereidingswijze

In het diepe bord het gesnipperde sjalotje, en de wijn door elkaar roeren. De plakjes zalm erdoor wentelen en ca. 20 minuten laten liggen.
Vervolgens de plakjes zalm uit de marinade nemen en uitspreiden. De reepjes komkommer erover verdelen. De plakjes zalm oprollen.
Saus maken door het restant van de marinade goed mengen met de creme fraiche, citroensap en de dille.

Serveertip

Verdeel de sla over de vier bordjes, leg hierop de zalmrolletjes. En giet hier een beetje saus overheen. Gedroogde of verse dille garnering.
Serveer met een sneetje toast.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van miracle2
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top