1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spinazie
  5. Eieren met spinazie in aardappelnestjes

Eieren met spinazie in aardappelnestjes

  • , Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2002

Ingrediënten 4 personen


- 750 gr. aardappelen
- 500 gr. verse spinazie
of diepvries
- peper zout
- 4 eieren

Voor de saus:
- 30 gr. boter
- 30 gr. bloem
- 12 eetlepels melk
- nootmuskaat
- 90 gram Edammer kaas



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Kook de aardappels gaar.
Was ondertussen de spinazie en kook ze gaar zonder water.
Voeg wat zout toe.
Kook de eieren hard.
Verwarm voor het maken van de saus de boter, roer de bloem erdoor en kook het mengsel
een paar minuten.
Voeg geleidelijk de melk toe en kook de saus tot deze dik wordt.
Roer er dan pas de peper en het zout naar smaak door en tot slot de geraspte Edammer kaas.
Maak puree van de aardappels, voeg wat nootmuskaat toe.
Beboter een vuurvaste schotel.
Spuit of vorm nestjes van de aardappelpuree.
Laat de puree
in de overn in ca. 10 minuten bruin worden op een temeperatuur van ongeveer 220 graden.
Laat de spinazie goed uitlekken, bestrooi met wat bloem om het vocht te binden en hak ze fijn.
Maak ze opnieuw warm met een klontje boter.

Vul de nestjes met de saus.
Doe de spinazie, de halve eieren en wat tomatenketschup erop.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blij_met_ei


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van blij_met_ei
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top