1. Home
  2. Recepten
  3. Slakkensaus

Slakkensaus

  •  , Saus/dressing
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2002

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 prei
1 stengel bleekselderij
30 g. gekookte ham
1 el. boter
4 tl. bloem
1.25 dl. droge witte wijn
100 g. creme fraiche
12 wijngaardslakken uit blik
peper
zout
bleekselderij blaadjes.



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de sjalotjes en het knoflookteentje en snijd ze fijn. Maak de prei en de selderij schoon. Gebruik van de prei alleen het witte gedeelten. Was de groenten en snijd ze klein. Snijd de ham in reepjes. Laat de boter smelten in een pan en fruit daarin de voorbewerkte ingredienten zonder ze bruin te laten worden. Strooi de bloem erover en maak er een roux van. Voeg de wijn en de creme fraiche toe en laat alles 20 min. op laag vuur inkoken. Snijd de wijngaardslakken in vieren en verhit ze in de saus. Maak deze af met zout en peper en dien de saus op met gewassen selderijbladeren.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top