Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Slakkensaus

Slakkensaus

Door: kruiden_tuintje

  •  
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-08-2002

Ingrediënten 4 personen


2 sjalotjes
1 teentje knoflook
1 prei
1 stengel bleekselderij
30 g. gekookte ham
1 el. boter
4 tl. bloem
1.25 dl. droge witte wijn
100 g. creme fraiche
12 wijngaardslakken uit blik
peper
zout
bleekselderij blaadjes.



Ontdek meer:

Bereidingswijze

Pel de sjalotjes en het knoflookteentje en snijd ze fijn. Maak de prei en de selderij schoon. Gebruik van de prei alleen het witte gedeelten. Was de groenten en snijd ze klein. Snijd de ham in reepjes. Laat de boter smelten in een pan en fruit daarin de voorbewerkte ingredienten zonder ze bruin te laten worden. Strooi de bloem erover en maak er een roux van. Voeg de wijn en de creme fraiche toe en laat alles 20 min. op laag vuur inkoken. Snijd de wijngaardslakken in vieren en verhit ze in de saus. Maak deze af met zout en peper en dien de saus op met gewassen selderijbladeren.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kruiden_tuintje
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top