1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Confit de Canard

Confit de Canard

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  0-10 min.
  • Geplaatst op 09-08-2002

Ingrediënten 4 personen


Vakantiegangers naar Frankrijk komen het vaak tegen: confit de canard. Gesudderde eend in delen die onder vet in een pot bewaard wordt. Vooral in de Dordogne en de Languedoc/Roussilion staan vaak borden met confit de canard of confit d'oie (gans) faites maison. Eend op deze manier bereid biedt allerlei mogelijkheden. Als onderdeel van een cassoulet, maar ook op de barbecue. Op die wijze gegrilde eenddelen at ik dit jaar in de buurt van Toulouse en dat was geweldig lekker.

Ingredienten: een eend van twee kilo, drie soeplepels fijn zout, anderhalve kilo ganzenvet ( poelier), drie laurierblaadjes, een soeplepel gemalen peper en vier kruidnagelen.


Verder heb je nodig


Weckflessen of andere ruime glazen potten,

grote schaal om flessen in water te laten steriliseren.


Gestoofde eend ingelegd in eigen- of in ganzenvet

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de eend in stukken, wrijf ze goed in met zout en leg ze in een platte schaal, bedek ze met de gehakte laurier, de kruidnagelen en de peper. Afdekken en 24 uur laten macereren in de koelkast. Maak de delen zorgvuldig schoon, Leg de eendedelen in een braadpan, bedekt ze met het gesmolten ganzenvet en laat ze op laag vuur sudderen gedurende 1.20 uur. Maak twee grote (weck)flessen goed schoon in kokend water, droog ze zeer goed af en vul ze met de eend. Flessen volgieten met het ganzenvet zodanig dat de delen onderstaan. Doe de deksels dicht zet de flessen in een ruime pan water en laat ze zacht koken gedurende anderhalf uur. Vervolgens helemaal af laten koelen. Zet ze vervolgens koel en donker weg. Acht dagen laten staan voor de eend te gaan gebruiken. Mogelijkheden: zacht verwarmen in een koekenpan, of grillen op een barbecue. Wel het ganzenvet goed verwijderen anders gaat dat verbranden. In het ganzenvet kunnen prima aardappeltjes gebakken worden.

Serveertip

Frisse salade van tomaten, komkommer en mais in een dressing met veel knoflook smaakt hier prima bij. Als wijn een jonge rode Cote de RoussilionOver de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corvdburg


Reacties (1)Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van corvdburg
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top