Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. kwartel met druiven

kwartel met druiven

Door: ninademeyer

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 09-08-2002

Ingrediënten 4 personen


6/8 verse kwartels, 4 eetlepels olijfolie, 100gr pancetta in reepjes, 2dl droge witte wijn, trosje witte druiven, zout, versgemalen peper, verse fettucine.


Verder heb je nodig


Een grote pan met deksel. Een steelpannetje.
Een kookpot om de fettucine in te koken.


Een echt toscaans gerechtje.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de kwartels (binnen-en buitenkant).
Knip de pancetta in reepjes.
Was de druifjes.

Bereidingswijze

Verhit in een grote pan de olijfolie. Bak de pancetta. Leg de kwartels erbij, bestrooi ze met peper en zout en bak ze goudbruin. Giet er de wijn over en laat half inkoken. Draai de kwartels om en laat met het deksel erop 15/20 minuten sudderen.
Breng ondertussen een steelpannetje water aan de kook en laat de druifjes 3 minuutjes blancheren.
Haal de kwartels uit de pan en zweef het braadvocht.
Doe het braadvocht bij de geblancheerde druifjes en laat nog even doorkoken.

Serveertip

Serveer met wat verse fettucine.
Breng water aan de kook en kook de fettucine al dente.
Smakelijk!



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ninademeyer
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top