1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Blauwe kaasterrine met rode ui

Blauwe kaasterrine met rode ui

Door: josianenijssen

  • Belgisch, Vegetarisch
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 08-08-2002

Ingrediënten 4 personen


1 ui (rood)
1 cl porto (rood)
0.5 komkommers
1 theelepel citroensap
150 g blauwschimmelkaas
1 eetlepel agar-agar
2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
75 g verse kaas (halfvet)
zout
peper
1 dl room
2 cl arachideolie



Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Klop de room stijf. Vet een kleine cakevorm in. Snipper de ui en fruit in wat olie, voeg de helft van de porto toe, breng even aan de kook en neem van het vuur.

Was de komkommer en snij in plakjes. Breng de komkommerplakjes in een bodempje water met de helft van het citroensap aan de kook, giet af en laat uitlekken. Pureer de ui met vocht, komkommer en blauwe kaas. Breng de rest van het citroensap en porto met wat water en de agar-agar aan de kook.

Blijf even roeren tot de agar-agar is opgelost. Neem van het vuur en roer door het kaasmengsel samen met de stijfgeslagen slagroom, de kwark en het bieslook. Breng op smaak met peper en zout.

Schep in de vorm, strijk glad en laat minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Garneer met bieslook en serveer in plakken.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van josianenijssen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top