Thaise garnalensoep met kokos en koriander

  • Thais, Soep
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 08-08-2002



Een lekkere kruidige soep

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
  • 75 gr dunne rijstnoedels
  • 750 gr rauwe ongepelde (grote) garnalen
  • 2 el sesamolie
  • 1-1,5 el rode currypasta
  • 1,5 ltr kippenbouillon (van tablet)
  • 2 stengels citroengras (sereh)
  • 4 verse limoenblaadjes (djeroek poeroet)
  • 1-2 kleine pepers
  • 1-2 el limoensap
  • 1 el vissaus
  • 2 dl kokosmelk
  • 2 el fijngesneden lente-ui
  • 2-3 el fijngesneden koriander
  • Boodschappen bestellen

    Voorbereiding

    De noedels volgens de gebruiksaanwijzing in heet water weken. Garnalen pellen en koppen en schalen bewaren. Zwarte darm aan de rugzijde verwijderen. Snijd de stengels citroengras fijn. Verwijder de zaadjes uit de pepers en snijd in dunne ringen.

    Bereidingswijze

    In ruime wok olie verhitten. Garnalenkoppen en -schalen en rode currypasta hierin ca. 5 minuten zachtjes bakken. Bouillon erbij schenken, citroengras toevoegen en aan de kook brengen. Op zacht vuur ca. 15 minuten koken.
    Zeef het mengsel en breng opnieuw aan de kook. Limoenblad, rode pepers, limoensap, vissaus en kokosmelk toevoegen en soep nog ca. 5 minuten zachtjes laten koken. Als laatste garnalen en noedels toevoegen en soep nog 1-2 minuten laten koken tot de garanlen gaar zijn.

    Serveertip

    Strooi er voor het serveren lente-ui en koriander over.

    De soep wordt nog lekkerder als je de bouillon 1-2 uur afgedekt laat trekken.

    Dit recept is te vinden in:

    Laatste reacties

    Enne1 avatar
    Enne1 08-03-2013

    Dit is echt een heerlijke soep! Wat een genot.

    pris22 avatar
    pris22 11-06-2005

    Hoi,lijkt me een heerlijke soep,neem ik mee,BEDANKT!!! met vriendelijke groet, Priscilla

    Bewaren in kookboek

    Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

    Over de plaatser

    Doorsturen

    Home Recepten