1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Sate
  5. sate udang

sate udang

  • Indonesisch,
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-08-2002

Ingrediënten


15 gamba's gepeld op de staartjes na - 15 stengels sereh
voor de marinade:
7 sjalotjes - 3 teentjes knoflook - 5 rawits - 1 stukje kunyit van 3 cm - 1/2 kopje santen asli - sap van 2 jeruk limo - 3 eetl gesmolten gula bali - zout


Verder heb je nodig


Keukenmes - snijplank - wajan - houten spatel - cobek - barbecue


Balinese sate van grote garnalen. Recept van Lonny.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Pel voor de marinade de sjalotjes en snijd ze fijn. Verhit een beetje olie in de wajan en bak de sjalot goudbruin.
Pel de knoflookteentjes. Verwijder steeltjes en pitjes van de rawits. Schil de kunyit.
Snijd alle voorbereide ingredienten grof en wrijf ze in een cobek fijn tot een pasta. Vermeng deze met de sjalotjes, de santen, de gesmolten gula bali, zout naar smaak en de garnalen.
Laat even intrekken.

Bereidingswijze

Prik aan elke serehstengel een garnaal en rooster ze op de barbecue.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chakka


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chakka
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top