1. Home
  2. Recepten
  3. Filippijnse keuken
  4. BIBINGKA

BIBINGKA

  • Filippijns, Banket
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 08-08-2002

Ingrediënten



* 100 g dikke santen

* 1 blikje, 3 dl, gezoete dunne cocosmelk

* 150 g rijstebloem

* snuf zout

* 125 g gula djawa of bruine suiker

* 2 eieren nummer 2

* 1/4 à 1/2 tl gemalen djinten


Verder heb je nodig


HET VERRE OOSTEN: DE FILIPPIJNEN

De Filippijnse keuken is een mengeling van vele keukens uit de omgeving en van keukens uit de zeevarende landen die de Filippijnen ?ontdekten.

Vooral de Portugese en de Spaanse keuken zorgden, samen met de lokale ingredienten, voor verrassende en heel smakelijke gerechten. De bevolking heeft een heel zoete smaak en de vele gebakjes en cakes worden, na de ?siesta, met koffie of warme zoete chocolademelk gegeten.


Philippijnse cocoscake

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De dikke santen in 1 dl water oplossen en met de gezoete cocosmelk mengen. De rijstebloem met het zout erin strooien en glad roeren.

Twee eetlepels gula djawa (verkruimeld) met de eieren los kloppen en dit bij de cocosmassa roeren, zodat een cakedik deeg ontstaat.

Een cakevorm van 22 cm of een springvorm van 20 cm doorsnede invetten en het cocosdeeg erin scheppen en glad strijken. De rest van de (verkruimelde) suiker en de gemalen djinten erover strooien.

De vorm afdekken met ingevet bakpapier (de vette kant naar binnen) en 35-45 minuten in een oven van 180 graden C schuiven.

Het bakpapier eraf nemen, de grill inschakelen en de suiker op de cocoscake snel laten smelten.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van selamat-datang


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van selamat-datang
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top