Dadar unti

  • Indonesisch, Tussendoortje
  • 20-30 min.

Pannenkoek gevuld met zoet geraspte kokos. Mijn favoriete zoete snack op de Pasar Malam

Deel dit recept

Ingrediënten
Voor de santen: 1 kokosnoot - 2 kopjes lauw water - 3 daun salam - 1/2 theelepel zout
2 eieren - 100 gram rijstemeel - plantaardige olie - 1 kopje geraspte kokos - 1 kopje gesmolten gula bali - 1 pandanblad
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wajan - mengkom - zeef - houten spatel - rasp - koekenpan - garde

Voorbereiding

Voor de santen:
Rasp het vruchtvlees van de kokosnoot, doe er 2 kopjes lauw water bij en laat 15 minuten staan.
Kneed de geweekte kokos in het water en pers hem door een zeef in een pan uit.
Voeg 3 daun salam en 1/2 theelepel zout toe.
Voor de unti:
Meng het kopje geraspte kokos met de gula bali en het pandanblad.
Verwarm het mengsel 5 minuten in een wajan op laag vuur.
laat voor gebruik afkoelen.

Bereidingswijze

Klop in een kom de eieren los en klop het rijstemeel, de suiker, de santen en een snufje zout erdoor.
Bak van het beslag dunne pannenkoekjes, bebruik zo min mogelijk olie.
Leg op de pannenkoekjes een deel van de unti, sla de zijkanten een stukje dicht en rol ze stevig op.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

chakka avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten