Dadar unti
- Indonesisch, Tussendoortje
- 20-30 min.
Pannenkoek gevuld met zoet geraspte kokos. Mijn favoriete zoete snack op de Pasar Malam
Ingrediënten
Voor de santen: 1 kokosnoot - 2 kopjes lauw water - 3 daun salam - 1/2 theelepel zout2 eieren - 100 gram rijstemeel - plantaardige olie - 1 kopje geraspte kokos - 1 kopje gesmolten gula bali - 1 pandanblad
Benodigdheden
wajan - mengkom - zeef - houten spatel - rasp - koekenpan - gardeVoorbereiding
Voor de santen:
Rasp het vruchtvlees van de kokosnoot, doe er 2 kopjes lauw water bij en laat 15 minuten staan.
Kneed de geweekte kokos in het water en pers hem door een zeef in een pan uit.
Voeg 3 daun salam en 1/2 theelepel zout toe.
Voor de unti:
Meng het kopje geraspte kokos met de gula bali en het pandanblad.
Verwarm het mengsel 5 minuten in een wajan op laag vuur.
laat voor gebruik afkoelen.
Bereidingswijze
Klop in een kom de eieren los en klop het rijstemeel, de suiker, de santen en een snufje zout erdoor.
Bak van het beslag dunne pannenkoekjes, bebruik zo min mogelijk olie.
Leg op de pannenkoekjes een deel van de unti, sla de zijkanten een stukje dicht en rol ze stevig op.