Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Indonesische keuken
  4. Udang bakar

Udang bakar

Door: chakka

  • Indonesisch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-08-2002

Ingrediënten


15 gamba's - 5 teentjes knoflook - 2 stukjes kunyit van ca. 3 cm - sap van 5 jeruk limo - zout - 2 eetl kokosolie - sambal matah (zie recept)


Verder heb je nodig


Keukenmes - cobek - wajan/wok - houten spatels


Geroosterde grote garnalen

Ontdek meer:

Voorbereiding

Was de garnalen, pel ze niet.
Pel de tenen knoflook, schil de kunyit en snijd ze grof.
Wrijf ze in de cobek fijn tot een pasta.
Meng het limosap, zout naar smaak en de kokosolie erdoor en schep de garnalen erdoor.
Laat even intrekken.

Bereidingswijze

Rooster de garnalen op de Barbecue en serveer ze met de sambal matah.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chakka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top