Gehaktballetjes met barbecuesaus

  • Amerikaans, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 07-08-2002

Inleiding overbodig

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
(Voorbereidingstijd 20 minuten 30 minuten koeling)


  • 750 gr rundergehakt

  • 250 gr varkensgehakt

  • 1 kleine ui, fijngesnipperd

  • 1 eetlepel worcestersaus

  • 2 eetlepels tomatensaus

  • 1 kop verse broodkruimels

  • 1 ei, losgeklopt



    Barbecuesaus

  • 1 kleine ui, fijngesnipperd

  • 2 eetlepels bloem

  • 1 eetlepel bruine azijn

  • 1 eetlepel bruine suiker

  • 80 ml tomatensaus

  • 1 eetlepel worcestersaus

  • 2,5 dl runderbouillon

Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Rundergehakt en varkesngehakt in een grote kom met de hand goed vermengen met ui, suas, broodkruimels en ei. Mengsel in 6 gelijke porties verdelen; hiervan schijven kneden.
30 minuten in de koelkast zetten om op te stijven.

Bereidingswijze

Pan verwarmen en licht met olie bestrijken. Schijven op matig vuur 7 minuten aan beide kanten, 1 keer omdraaien. Op een bord overscheppen; met folie bedekken en warm houden.

Barbecuesaus:
ui op matig vuur 5 minuten fruiten. Bloem erdoor roeren en 1 minuut bakken. Azijn, suiker, sausjes en bouillon vermengen en in scheutjes toevoegen.
Aan de kook brengen en 2 mintuen laten sudderen, af en toe roeren.

Serveertip

Saus over gehaktballetjes serveren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten