aardbeienmouse

  • Nederlands, Nagerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2002

aprat en erg lekker op aardbeien.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr. aardbeien, 2 dl. room, 3 blaadjes gelatine, 180 gr. suiker, 2 zakjes vanillesuiker.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
steelpan, zeef, desertschaaltjes, klopper of mixer.

Bereidingswijze

de gelatine weken in koud water. in een steelpan de suiker mengen met 2 soeplepels water. het mengsel zachtjes aan de kook brengen en de uitgeknepen gelatineblaadjes bij de stroop voegen. goed roeren en het pannetje van het vuur nemen. laten afkoelen. de aardbeien wassen, kroontjes verwijderen en mixen tot een zeer fijne puree. deze puree door een fijne zeef wrijven en bij de koude stroop voegen. de koude slagroom opkloppen en de vanillesuiker toeveoegen. de room vervolgens voorzichtig door de aardbeienpuree roeren. de mouse in aparte glazen verdelen en minstens 12 uren in de koelkast zetten. opdienen met de rest van de aardbeien en bestrooien met wat suiker.

Serveertip

om het een tikkeltje lekkerder te maken voor de mensen die er van houden kun je er ook een kleine beetje grand-marnier doorheen roeren ( door de mouse). en om het feestelijker te maken kun je de aardbeien in een gebaksschelpje doen en daarbovenop de aardbeienmouse scheppen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten