1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. MIHOEN GORENG

MIHOEN GORENG

Door: selamat-datang

  • Aziatisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2002

Ingrediënten



< 250 g magere varkenslappen
< ? dl slaolie
< 2 middelgrote uien
< 4 teentjes knoflook
< 1 middelgrote prei
< 1 bosje selderij
< 100 g garnalen
< 500 g mihoen
< 3 el ketjap manis
< 2 el chinese ketjap
< 1 tl ve-tjin of Aromat
< zout
< peper
Garnering:
< 4 a 5 eieren voor spiegeleieren
< beetje margarine
< 200 g gesneden ham
< gebakken uitjes



Gebakken Mihoen

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding


Snijd het vlees in heel kleine stukjes. Snijd de uien en knoflook fijn. Was de prei en selderij en snijd die heel fijn.

Bereidingswijze


Doe de olie in een wadjan en bak het vlees halfgaar en fruit dan de uien en knoflook mee.
Als het vlees gaar is en de uien zijn glazig, voeg dan de prei, selderij en garnalen toe.
Dit even omscheppen. Doe het vuur uit.
Zet een pan met ruim water op het vuur, laat dit koken en doe de mihoen erin. Laat het heel even koken, giet het water af en laat de mihoen uitlekken.
Zet het gefruite mengsel weer op het vuur en roer er voorzichtig de mihoen (zo warm mogelijk) door.
Kruid alles met de beide ketjaps, zout, peper en vetjin of aromat.
Dien de mihoen op in een schaal gegarneerd met spiegeleieren en in reepjes gesneden ham.
Strooi er gebakken uitjes over.
Daarbij kan nog worden geserveerd: Atjar Ketimun (zie bijgerechten) en Kroepoek.
Verder kunt u groenten toevoegen die u zelf ook nog lekker vindt.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van selamat-datang
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top