1. Home
  2. Recepten
  3. Mexicaanse keuken
  4. Tacosaus

Tacosaus

Door: scully_c

  • Mexicaans, Saus/dressing
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2002

Ingrediënten


*1 el olie.*1 ui, gesnipperd.*1 groene paprika in blokjes.*1 rode spaanse peper.*1/2 theelepel gemalen komijn.*1/2 theelepel gemalen koriander.*1/2 teentje knoflook, geperst.*snufje zout,peper en suiker.*400 gram tomaten uit blik.*Tomatenpuree naar keuze.



Lekker bij hoofdschotels met vis,vlees of gevogelte. maar zeker ook bij taco's, tostada's of bij tortillachips.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg ui en paprika toe en bak die langzaam zacht. Hak de spaanse peper en voeg die samen met de komijn, koriander en knoflook toe. Bak dit nog 2-3 minuten.*Voeg suiker,zout en peper en tomaten met sap toe. Kook de saus nog 5-6 minuten op een matig vuur zodat ze indikt. Voeg eventueel tomatenpuree toe voor een lekker kleurtje. Breng de saus op smaak.

Serveertip

Serveer deze saus warm of koud, afhankelijk van hetgeen je eet.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van scully_c
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top