1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Panna Cotta

Panna Cotta

  • Italiaans, Nagerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-08-2002

Ingrediënten 4 personen


1/2 liter slagroom, zakje vanillesuiker, 3 eetlepels kristalsuiker, poedersuiker, 500 gram aardbeien, 4 blaadjes witte gelatine


Verder heb je nodig


Bakjes/kopjes ingevet met dun laagje olie.


Heerlijk nagerecht van slagroom en verse frambozen (of aardbeien)

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Frambozen of Aardbeien wassen (in laatste geval ook) kroontjes verwijderen. Gelatine 5 minuten weken in ruim koud water

Bereidingswijze

Breng slagroom aan de kook, al roerend de vanille- en kristalsuiker oplossen. Gelatine goed uitknijpen en van vuur af oplossen in slagroommengsel. Laten afkoelen tot kamertemperatuur, in ingevette bakjes/kopjes minimaal 2 uur laten opstijven. Op bord storten en serveren met (fijngeprakte) aardbeien bestrooid met (poeder) suiker

Serveertip

Ik vind de combi met frambozen aparter, omdat die een beetje bitterzoet zijn en dat is een lekkere tegenhanger van de zoete panna cotta!



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dully


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van dully
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top