Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Crema catalana
  6. Crema catalana

Crema catalana

Door: chakka

  • Internationaal, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2002

Ingrediënten 6 personen


1 citroen - 300 gr suiker - 6 eidooiers - 2 eetl maizena 2 theelepels kaneelpoeder - 3/4 liter volle melk


Verder heb je nodig


6 vuurvaste schaaltjes
kleine gasbrander of grill


Romig toetje met citroen en gebrande suiker.

Ontdek meer:

Voorbereiding

Citroen schoonboenen en 2 theelepels schil eraf raspen.
In pan 225 gr suiker en eidooiers met de hand tot licht schuimige massa kloppen.
Maizena, citroenrasp en kaneel erdoorkloppen.
Al kloppend melk toevoegen en blijven kloppen tot melk helemaal is opgenomen.
Op zacht vuur mengsel roerend verwarmen tot dikke vla ontstaat.
Pan van vuur nemen en vla in schaaltjes scheppen.
Vla minstens een uur in de koelkast laten afkoelen en stevig worden.

Bereidingswijze

Rest van suiker over vla strooien.
Met de brander suiker goudbruin laten smelten, of onder de grill.
Direct serveren

Serveertip

Met de brander werkt het het best, want dan heb je zo'n mooi contrast tussen koude room en gebrande suiker.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van chakka
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top