lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2002

een salade met een uitgelezen smaak.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 zakken ongeschilde krieltjes( 500 gr 1 zak panklare spinazei(300gr) 2 bakjes cherry trostomaatjes (250 gr) 400 verse zalmfilet. 2 dl dressing aglio(fles bertolli)
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

ovengril voorverwarmen. krieltjes halveren en in pan met ruim water en zout aan de kook brengen. krieltjes in ca 10 min beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken.

Bereidingswijze

trostomaatjes wassen, takken doormidden knippen. zalmfilet(van te voren zalm met een teentje knioflook insmeren, is erg lekker)
en tomaatjes op bakblik leggen en onder grill schuiven. na 5 minuten omdraaien en nog ca 5 minuten grilleren tot zalm bijna gaar is( kern mag rauw blijven)
zalmfilet met twee vorken in stukjes verdelen. krieltjes zalm en verse spinazie losjes mengen met sladressing.
salade over 4 borden verdelen en garneren met trostomaatjes.

Serveertip

serveren met salice salentino bianco.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten