1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Zalm
  6. lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm

lauwwarme krieltjessalade met gegrilde zalm

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-08-2002

Ingrediënten 4 personen


2 zakken ongeschilde krieltjes( 500 gr 1 zak panklare spinazei(300gr) 2 bakjes cherry trostomaatjes (250 gr) 400 verse zalmfilet. 2 dl dressing aglio(fles bertolli)



Een salade met een uitgelezen smaak.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

Ovengril voorverwarmen. krieltjes halveren en in pan met ruim water en zout aan de kook brengen. krieltjes in ca 10 min beetgaar koken en in vergiet laten uitlekken.

Bereidingswijze

Trostomaatjes wassen, takken doormidden knippen. zalmfilet(van te voren zalm met een teentje knioflook insmeren, is erg lekker)
en tomaatjes op bakblik leggen en onder grill schuiven. na 5 minuten omdraaien en nog ca 5 minuten grilleren tot zalm bijna gaar is( kern mag rauw blijven)
zalmfilet met twee vorken in stukjes verdelen. krieltjes zalm en verse spinazie losjes mengen met sladressing.
salade over 4 borden verdelen en garneren met trostomaatjes.

Serveertip

Serveren met salice salentino bianco.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van bellie
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top