
500 ml groentebouillon;
100 gr boekweitgrutten;
1 pompoen van ongeveer 500 gr;
1 el olijfolie;
1 fijngehakte ui;
1 kleine koolrabi of meiraap geraspt;
2 el tomatenpuree;
2 el gehakte peterselie;
1/2 theel paprikapoeder.
Erg lekker
Breng de bouillon aan de kook,voeg boekweitgrutten toe en laat 15 min zachtjes koken.Goed laten uitlekken.Snijd de pompoen in de lengte doormidden,verwijder de zaden en schep het vruchtvlees eruit tot u een `bakje`van 1 1/2 cm dik overhoudt.Snijd het vruchtvlees .Verhit de olie en fruit de ui glazig.Voeg pompoen stukjes en koolrabi toe en fruit 3 min onder af en toe roeren.Roer tomatenpuree erdoor,Paprikapoeder,peterselie en boekwijt.Bestrijk de binnenkant van de pompoenbakjes met gesmolten margarine en schep de vulling erin.Bak 25 min bij 180 graden
Serveer met salade.
Eet smakelijk.!